Izvještaj sa Međunarodnog festivala novinarstva

Izvještaj sa Međunarodnog festivala novinarstva

Izvor: journalismfestival.com

Autor: Darko Šćepanović –

U periodu od 06. do 10. aprila, u Peruđi (Italija), održan je 16. po redu Međunarodni festival novinarstva. Novinari širom svijeta bili su u prilici da prisustvuju mnogobrojnim panelima koji se bave važnim novinarskim i medijskim temama poput novih tehnologija, oblašću medijskog prava, medijske pismenosti, dezinformacija, lažnih vijesti, klimatskih promjena, podkasta, audio i video formata, biznis modelima i mnogih drugih relevantnih tema. Sam koncept događaja bio je takav što se u ukupno 12 konferencijskih sala dnevno organizovalo i do 20 događaja.

Ovaj festival već 16 godina privlači novinare i studente novinarstva, kao i naučnike i medijske radnike koji imaju besplatan pristup izlaganjima, radionicama, panelima i diskusijama. Zbog prevelikog interesovanja uvijek se traži mjesto više.

Imajući u vidu da je prošlogodišnji festival otkazan usljed pandemije COVID-19, ove godine vladale su izrazito jake mjere prevencije. Svi učesnici, osim panelista, su bili obavezni da nose zaštitne maske i da pokažu potvrdu o imunizaciji na samom ulazu u konferencijski prostor.

Takođe, ovaj događaj je, ujedno, bio jedinstvena prilika da novinari sa raznih strana svijeta, u neformalnom dijelu samog festivala, razmijene profesionalna iskustva i ostvare dragocjena poznanstva.

Mi smo uživali u Peruđi i unaprijed se radujemo sljedećem festivalu! 

Message
x