U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” održana premijera predstave “Predsjednice”

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” održana premijera predstave “Predsjednice”

Foto: Media Biro

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” večeras je održana prva ovogodišnja premijera.

Riječ je o predstavi “Predsjednice”,prema tekstu Vernera Švaba, u režiji Radmile Vojvodić, u kojoj uloge tumače Nada Vukčević, Ana Vučković i Jelena Laban.

Rediteljka predstave Radmila Vojvodića kazala je da je drama pisana poodavno, te da predstavlja jedan omaž teatru apsurda.

Predstava ima i priču intime, dramu intime, političnost, katastrofičnost ali ima i neku urnebesnu zasmijanost, i taj takozvani abortirani smijeh, koji izazivaju te crne komedije”, rekla je ona.

Prema njenom mišljenju predstava je uspjela da uspostavi komunikaciju sa publikom.

Imali smo veliko zadovoljstvo u tom cijelom procesu, zatvaranjem našeg mikrokosmosa u teatru i po ko zna koji put, upravo kroz taj omaž teatru se i rađala predstava, rađalo to ludičko igre i vjerujem da će predstava u tom smislu zakomunicirati i trajati pred publikom”, poručila je Vojvodić.

Glumica Jelena Laban kaže da Švab piše o jednom sloju društva, o ženama koje pod uticajem cijelog svijeta, u nemogućnosti i nesposobnosti da ostvare ono što žele, prolaze kroz teške momente.

Smatram da moj lik sa neke strane i pokazuje tu snagu, kao i svaka od njih tri za nešto, ali opet nedovoljno za nešto dalje jer, koliko je sama nesposobna i nemoćna za nešto dalje, toliko je čitav svijet oko nje i njena lična priča sputavaju da to bude. Ta metafora koju Švab pravi je toliko jaka, i toliko formira jedan žanr da zaista pruža bogatsvo, što se tiče glume”, kazala je ona.

Kompozitorka je Nina Perović, scenografkinja Marija Kalabić, lektorka Dubravka Drakić, a asistentkinja režije Stela Mišković.

Message
x