Mart u Zetskom domu: Premijera “Predsjednica”, brojni programi i niz gostovanja

Mart u Zetskom domu: Premijera “Predsjednica”, brojni programi i niz gostovanja

Kraljevsko pozorište "Zetski dom"

Martovski repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” karakterisaće 14 programa. Publiku očekuje još jedna premijera, predstave na matičnoj sceni i međusobna gostovanja, saopšteno je iz “Zetskog doma”.

“Mjesec će biti u znaku predstave ‘Predsjednice’, koju je po tekstu Vernera Švaba režirala Radmila Vojvodić. Premijera je 4. marta u 20 časova. Reprizna izvođenja slijede dan kasnije i 7. marta, u istom terminu. U četvrtak, 10. marta u 20 časova u ‘Zetskom domu’ gostovaće predstava ‘Zelena čoja Montenegra’, koju je po motivima romana Moma Kapora, u saradnji sa Zukom Džumhurom, režirao Nikita Milivojević. Riječ je o koprodukcionom projektu Gradskog pozorišta Podgorica, ‘Grad teatra’ Budva i Beogradskog dramskog pozorišta. Dan kasnije, na Cetinju gostuje Crnogorsko narodno pozorište s predstavom ‘Šćeri moja’, koju je po tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić. Početak izvođenja je u 20 časova. U subotu, 12. marta ‘Predsjednice’ će biti izvedene u Podgorici u okviru repertoara Gradskog pozorišta (sala Kulturno-informativnog centra ‘Budo Tomović’) u 20 časova”, piše u saopštenju.

U okviru nastavka saradnje s Crnogorskom kinotekom, 15. marta u 20 časova slijedi filmsko veče, pa će publika u Kraljevskom pozorištu moći da isprati projekciju dugometražnog igranog filma “Između dana i noći”, u režiji Andra Martinovića. Film je 2019. godine bio nacionalni crnogorski kandidat za 92. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar, u kategoriji Međunarodna filmska nagrada.

“U subotu, 19. marta slijedi novo gostovanje. Predstava ‘Ko se boji Virdžinije Vulf?’, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena u Dvorani Park u Herceg Novom. Naredne večeri, navedena predstava biće pred publikom i na matičnoj sceni. Oba igranja su u 20 časova. Hercegnovsko pozorište predstaviće se publici u ‘Zetskom domu’ 22. marta u 18 časova i to dječjom predstavom ‘Carevo novo odijelo’, koju je prema tekstu Hansa Kristijana Andersena režirao Petar Pejaković. Igranje se organizuje povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu”, poručuju iz “Zetskog doma”.

Na kraju mjeseca, u “Zetskom domu” slijede i četiri izvođenja predstave ‘Tobelija, mimikrija’, po motivima drame Ljubomira Đurkovića, u režiji Mirjane Medojević. Prvo igranje je 27. marta na Svjetski dan pozorišta, dok se predstava može pogledati 28, 29. i 30. marta, takođe u 19 časova.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni prodaju se na biletarnici radnim danima u periodu od 10 do 13 časova i od 10 do 20 časova. Broj telefona za informacije je 067 428 655.

Message
x