Ovogodišnje izdanje MAKADO-a neće biti zapamćeno po punim salama, ali hoće po kvalitetnoj dramskoj produkciji

Ovogodišnje izdanje MAKADO-a neće biti zapamćeno po punim salama, ali hoće po kvalitetnoj dramskoj produkciji

Ovogodišnja Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO, šestu godinu zaredom tokom pet dana, privukla publiku u Dodest salu KIC-a i ljubiteljima teatra ponovo ponudila kvalitetne i zanimljive predstave iz države i regiona, uz besplatan ulaz.

I pored ograničavajućih okolnosti nametnutih pandemijom korona virusa, uz mnogo manji broj publike, MAKADO je opravdao svoj status visoko pozicioniranog pozorišnog festivala u državi koji ni u ovom, za umjetnost i teatar vrlo izazovnom trenutku, nije izgubio svoj kontinuitet, nastavljajući da bude značajan segment domaće pozorišne scene.

Publika je bila u prilici da pogleda: duodramu ”Šta ćemo sad” u produkciji JugoArt-a iz Beograda, muzičko poetski teatar ”Sanjajući san o snu”,  hrvatsku predstavu ”Mistero Buffo”, dok su najmlađe uveselili ”Luckasti klovnovi” u produkciji NVO-a Korifej teatra iz Kolašina. Manifestacija je završena projekcijom filma ”Potonja ura Njegoševa” sa doajenom crnogorskog glumišta, Slobodanom Slobom Marunovićem u glavnoj ulozi.

Iz KIC-a napominju da su tokom svih pet dana poštovane važeće mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje, uz obaveznu distancu, dezinfekciju, nošenje maski i sa maksimalnim brojem od 30 posjetilaca u sali.

Ovogodišnje izdanje MAKADO-a neće biti zapamćeno po punim salama, kao svih ranijih godina, ali hoće po kvalitetnoj dramskoj produkciji, žanrovskoj raznovrsnosti, lijepim reakcijama publike i odličnoj podršci medija.

Message
x