Filip Ćuković, učestvuje na virtuelnom forumu “Joves Meditarrània Clima 2020”

Filip Ćuković, učestvuje na virtuelnom forumu “Joves Meditarrània Clima 2020”

Filip Ćuković, jedan od glavnih aktera predstave Antigona 2.0, učestvovaće danas na virtuelnom forumu o mladima i klimi na Mediteranu “Joves Meditarrània Clima 2020”, u organizaciji Skupštine građana Mediterana (FACM) iz Valensije.

Osim Filipa govoriće i mladi iz Alžira, Napulja, Sarajeva, Velensije, Nadora i Rima.

Cilj foruma je da pokaže kako su umjetnost i kultura pomogle u izolaciji izazvanoj pandemijom. Forum okuplja mlade predstavnike projekata koje je podržao FACM gdje se umjetnost, istraživanje i kultura koriste kao alati otpora građana u klimatskim, ekonomskim, socijalnim i sanitarnim vanrednim situacijama.

Na Forumu će biti prikazan snimak predstave Antigona 2.0, koja je  osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst 1. Festivala srednjoškolskog teatra “Dijalog 2020”.

Predstava je premijeru imala 9. septembra, u KIC-u “Budo Tomović” u okviru FIAT-a 2020, a do sada je izvedena i na Velikoj sceni Centra za kulturu Tivat i u Centru za kulturu Danilovgrad.

Snimak predstave Antigona 2.0 prikazan je u oktobru u Gradskom centru za mlade Algiros u Valensiji  u okviru Međunarodnog festivala Mostra Viva del Mediterrani. Predstava je nastala u produkciji Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada i kruga ACM Montenegro sa glumačkom ekipom – učenicima: Filip Ćuković, Nikolina Dobre, Vasilije Marunović, Savo Šćepanović, Irena Kandić i Miloš Smolović i u režiji profesora književnosti Miroslava Minića.

Message
x