Premijera „Aplikacije Voland“ u Tivtu 27. decembra

Premijera „Aplikacije Voland“ u Tivtu 27. decembra

Izvor: Radio Tivat

Jučerašnje premijerno igranje „Aplikacije Voland“, nove predstave CZK Tivat i Šabačkog pozorišta, najavljeno na programu Novembarskih dana, kao i njeno večerašnje izvođenje, otkazani su zbog bolesti reditelja Kokana Mladenovića.  Vojislav Kaluđerović, rukovodilac opšteg sektora u tivatskoj kući kulture o tome kaže:

„Nažalost, zbog bolesti reditelja bili smo u (ne)prilici da otkažemo premijeru predstave u Tivtu, a premijera, koja je bila zakazana za 20. novembar je otkazana i u Šapcu. Sve je to sada pomjereno na decembar, tako da će premijera ipak prvo biti u Šapcu, 10. decembra, a u Tivtu 27, nakon čega i još jedno igranje narednog dana.“

Tekst i dramaturgiju ove „multimedijalne pozorišne predstava za publiku i pametne telefone“ radila je Milena Bogavac. Uloge u predstavi tumače Kristina Pajkić, Jelena Ilić, Miloš Vojnović i Aleksandar Jovanović.

Marko Grubić je zadužen za originalnu muziku, dok kostimografiju i dizajn scene potpisuje Aleksandra Pecić. Sam koncept predstave je zamišljen kroz interakciju sa publikom putem mobilne aplikacije za pametne telefone.

Već su zakazana i gostovanja, kao i učešće komada na festivalima.

“Do kraja januara predstava će učestvovati na festivalu “Mikado” u Podgorici. Za februar  imamo zakazana gostovanja u Lazarevcu, Bečeju, Svilajncu i Novom Sadu.”

Kaluđerović je najavio i igranje predstave istih autora, “Jami distrikt” na velikoj sceni CZK Tivat za 22. decembar.

Message
x