„Antigona 2.0“ biće prikazana u Valensiji

„Antigona 2.0“ biće prikazana u Valensiji

Predstava „Antigona 2.0“, nastala po konceptu i u režiji Miroslava Minića, dio je selekcije Festivala Mostra Viva del Mediterrani, koji će biti održan od 1. do 18. oktobra u Valensiji.

Festival Mostra Viva del Mediterrani

Odluka o učešću saopštili su organizatori na jučerašnoj pres konferenciji amblematskoj zgradi Univerziteta Valencije. Nažalost, zbog situacije izazvane pandemijom novog korona virusa, 15. oktobra će biti prikazan snimak predstave „Antigona 2.0“ sa prevodom na španski jezik u Centru za mlade Algirós. Mostra Viva del Mediterrani međunarodni je multidisciplinarni festival koji svake godine, u oktobru, pretvara Valenciju u mjesto susreta mediteranskih kultura. Ove godine, u ukviru osmog izdanja festivala učestvuje 14 zemalja. Fondacija Skupstina građana i građanki Mediterana, koja je prisutna u 19 mediteranskih zemalja i ima građanski krug u Crnoj Gori, suorganizator je festivala.

Tekst predstave „Antigona 2.0“ nastao je po motivima Sofokleove drame, a osvojio je prvo mjesto na konkursu za najbolji originalni dramski tekst 1. festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“. Glumačku postavu ove predstave čine učenici Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada: Filip Ćuković, Nikolina Dobre, Vasilije Marunović, Savo Šćepanović, Irena Kandić i Miloš Smolović. Predstava je premijerno izvedena 9. septembra u KIC-u „Budo Tomović“ u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2020, a igrana je još na Velikoj sceni Centra za kulturu u Tivtu i u Centru za kulturu u Danilovgradu.

Message
x