Predstava “Bez portfelja” 4. februara u Ljubljani

Predstava “Bez portfelja” 4. februara u Ljubljani

Regionalna unija teatara Grupa Triglav (RUTA GRUPA TRIGLAV) nastavlja svoju misiju saradnje pozorišta u regionu. Ovoga puta, od 30. januara do 4. februara domaćin je Mjestno gledališće Ljubljansko iz Slovenije.

Gradsko pozorište Podgorica će 4. februara, sa početkom u 19h, zatvoriti festival predstavom ,,Bez portfelja” koju je, po tekstu Stevana Koprivice, režirao Branislav Mićunović. Komad je rađen u koprodukciji sa Barskim ljetopisom.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević/Vanja Jovićević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić.

Festival je 30. januara svečano otvoren premijerom predstave Mjestnog gledališća Ljubljanskog ,,Praznovanje” u režiji Janusza Kica. Dan kasnije je Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, izveo predstavu ,,Djelidba” u režiji Aleš Kurta, kao i domaćin festivala monodramski projekat Stevena Berkoffa ,,Shakespere”. Dramski teatar Skoplje, 1. februara izvodi predstavu ,,Neobičan događaj sa psom u noći” u režiji Zoje Buzalkovska. Ulysses teatar će, 3. februara, izvesti pedstavu ,,Ko se boji Virdžinije Vulf” u režiji Lenke Udovički, a isto veče biće izvedena i predstava ,,Žabe” u režiji Jan Krmelja. Predstvava ,,Zaljubljeni Šekspir”, Beogradskog dramskog pozorišta, koju je režirala Ana Tomović, biće izvedena 3. februara. Festival će svečano zatvoriti predstava Gradskog pozorišta Podgorica ,,Bez portfelja” u režiji Branislava Mićunovića.

RUTA Grupa Triglav je mreža partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koju uz Gradsko pozorište iz Podgorice čine i pozorište Ulysses, Mestno gledališče ljubljansko, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva i Dramski teatar Skoplje.

Ideja koja stoji iza regionalne unije je otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regionu, kako bi se podstakla interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja. RUTA Grupa Triglav zamišljena je kao niz festivala koji bi se u razmacima od nekoliko mjeseci održavali u gradovima domaćinima iz kojih dolaze potpisnici projekta.

Message
x