Izuzetan uspjeh: Grand Prix 62. MESS-a i još pet nagrada za predstavu “Ana Karenjina”

Izuzetan uspjeh: Grand Prix 62. MESS-a i još pet nagrada za predstavu “Ana Karenjina”

Scena iz predstave "Ana Karenjina"

Predstava “Ana Karenjina”, nastala u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”, osvojila je Grand prix 62. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu – “Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini”, saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”.

Takođe, dodijeljeno je još pet nagrada.

“Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje” pripao je Aleksandru Gavraniću.

Nagradu “Rejhan Demirdžić” za najbolje mlade glumce dobili su Sanja Vujisić i Pavle Prelević.

Žiri je radio u sastavu: prof. dr Andrea Lešić-Tomas, književnica i urednica iz Bosne i Hercegovine, Fatos Beriša, pozorišni i filmski reditelj sa Kosova, te Đakomo Pedini, umjetnički direktor, pozorišni reditelj i dramaturg iz Italije, dodaju iz “Zetskog doma”.

Iliji Gajoviću pripala je Nagrada “Sound of MESS” Radio Sarajeva za zvuk i muziku.

Uz sve navedeno, predstavi “Ana Karenjina” pripala je i nagrada “Zlatna maska”, koju dodjeljuje sarajevsko “Oslobođenje”.

“Ana Karenjina” izvedena je u petak na MESS-u, pri čemu je naišla na izuzetne reakcije publike, dodaje se u saopštenju.

“Predstavu je, prema romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja, režirao Mirko Radonjić, a premijerno je izvedena prošle godine. Publika je na 62. festivalu MESS u okviru glavnog programa imala priliku da pogleda 14 predstava iz 12 zemalja, dok je Mali MESS prikazao šest ostvarenja za najmlađe”, zaključak je saopštenja.

Message
x