Slavko Kalezić kritikuje pozorišnu “publiku”: Zgrožen sam generacijama koje dolaze

Slavko Kalezić kritikuje pozorišnu “publiku”: Zgrožen sam generacijama koje dolaze

Slavko Kalezić (foto: Dimitrije Nedeljković)

Glumac Slavko Kalezić duže od deceniju prisutan je na domaćoj pozorišnoj sceni.

Početkom decembra prošle godine primio je godišnju nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) i to za izuzetne umjetničke rezultate u 2021, za višeslojne uloge u zapaženim predstavama “Đokonda” rediteljke Dušanke Belade i “Omladina bez Boga” rediteljke Tare Manić.

Njegova riječ, na osnovu toga, i te kako se poštuje, a nedavno je na društvenim mrežama otvoreno i bez ustručavanja pisao o onome što se godinama pominje kao jedan od problema na crnogorskoj pozorišnoj sceni.

Naime, Slavko je bio svjedok neprimjerenog ponašanja gošće pozorišta, što ga je navelo na to da neprijatno iskustvo podijeli sa pratiocima i ukaže na suštinu problema.

“Zgrožen sam generacijama koje dolaze. Nažalost. Sinoć sam u pozorištu svjedočio situaciji u kojoj jedna djevojka ne pravi razliku između pozorišta i bioskopa. Sačuvao sam dostojanstvo nakon što sam je opomenuo (u promjeni između scena) da nije u bioskopu i da ne priča jer smeta. Kad sam shvatio da, zaista, imam posla s nevaspitanom balavicom, iskulirao sam njene neprimjerene i blamantne riječi, jer je predstava išla dalje”, napisao je Kalezić.

Message
x