NVO Atelje22 – Radionica za mlade kustose “Mapping the Space”

NVO Atelje22 – Radionica za mlade kustose “Mapping the Space”

NVO Atelje22 vas poziva da se pridružite na prvoj po redu radionici za mlade kustose “Mapping the Space”.

Radionice će biti podijeljene u tri faze. Početak istih zakazan je za 16-03-2021 u 18:00h (trajanje radionice 2h). Prijave slati na: ngo.atelje22@gmail.com.

Radionice su posebno namijenjene mladim kustosima, umjetnicima zainteresovanim za kustošku praksu, studentima i istraživačima u oblasti kulture. 

Sa fokusom na proces organizacije izložbe učesnicima će biti omogućeno da, kroz teorijski i praktični pristup, eksperimentišu i ovladaju fazama kustoskog rada, pružajući im mogućnost da, po završetku rdionice, selektovani projekti budu realizovani u jednom od izložbenih prostora na teritoriji Crne Gore. 

Radionice će voditi Giulia Perugini, nezavisni kustos i stručnjak na polju umjetničke didaktike u muzejima, koja sarađuje sa nekoliko specijalizovanih časopisa za kulturu. Polje njenog istraživanja se kreće unutrar umjetnosti, društva i novih tehnologija, kao i njihovog uticaja na obrazovanje. 

Atelje 22 || je nevladina organizacija za kulturu, osnovana 2020 godine. U okviru projekta Waiting for the better future, sufinansiranog od strane Prince Claus Fondacije, ima za cilj da doprinese razvoju kulturne scene Crne Gore kombinovanjem eksperimentalnih oblika obrazovanja i kreiranjem međunarodnih dijaloga. Svi zainteresovani će imati priliku da učestvuju u realizaciji site-specific instalacija, izložbi, radionica i prodavanja koja će biti organizovana na teritoriji Crne Gore u saradnji sa umjetnicima i predavačima iz inostranstva.

Za više informacija o samom sastanku pośetitie oficijelnu web stranicu NVO Atelje22: 

http://www.atelie22.me/mapping-the-space–curatorial-workshop.html

Message
x