Veče poezije mladih Danilovgrada

Veče poezije mladih Danilovgrada

Foto: Jana Miletić

Piše: Jana Miletić –

U subotu, 14. novembra održano je veče poezije mladih Danilovgrada, u centru za kulturu. Na inicijativu Omladinskog servisa uz pomoć i podršku Centra za kulturu Danilovgrad i opštine Danilovgrad.

Uprkos izuzetno teškoj epidemiološkoj situaciji u zemlji ovi mladi ljudi su uspjeli da razbiju monotoniju i pruže sugrađanima noć uživanja uz odabrane stihove. Sedam učesnika je bilo zaduženo da pripremi po dvije pjesme,jednu od crnogorskog autora/ke, dok je druga bila njihov slobodan izbor. Time su doprinijeli promociji domaće poezije i domaćih autora/ki. Njihovo izvođenje je ocijenio tročlani žiri, na osnovu određenog kriterijuma. Četri učesnika koja su se istakla svojim izvođenjem su nagrađena novčanom nagrdom,premda su nijanse odnijele prevagu.

Marija Popović, administratorka Omladisnkog servisa Danilovgrad ističe: „Na naše veliko zadovoljstvo imali smo sedam učesnika, a tročlani žiri u sastavu Mr Svetlane Sekulić, profesorice Nade Bajović i predstavnika mladih Darka Šćepanovića odlučio je da nagradimo čak njih četvoro. Pa je tako Jana Miletić osvojila prvo mjesto,drugo mjesto podijelili su Sofija Lopičić i Vasilije Marunović, a treće mjesto osvojio je Filip Ćuković. Međutim mišljenja sam da su svi dali lični pečat i da su sve izvedbe bile na tom nivou, da niko u Sali nije ostao ravnodušan. Ispred Omladinskog servisa Danilovgrad Ministarstva sporta i mladih odgovorno tvrdim da ćemo i u narednom periodu organizovati događaje koji jačaju znanja, vještine i kapacitete naših mladih, jer možda ne možemo izgraditi budućnost kakvu želimo, ali sigurno možemo izgraditi omladinu za budućnost!“

Ovaj događaj dobija na veličini time što doprinosi održanju i oživljavanju kulture i umjetnosti koje su u datom kontekstu dovedene u nezavidan položaj.

Message
x