Novembarski dani Kotorskog kulturnog centra

Novembarski dani Kotorskog kulturnog centra

JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor

Kotorski Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor tokom novembra ima bogat i raznovrstan program.

U Kinu „Boka“ do 13.novembra prikazuje se film JUŽNI VJETAR 2 – UBRZANJE sa Milošem Bikovoćem u glavnoj ulozi. Do kraja mjeseca na repertoaru su najnovija filmska ostvarenja u 2D i 3D formatu (VJEČNI, MOJE SLATKO ČUDOVIŠTE, KRALJ RIČARD, FRABRIKA SNOVA, BOŽIJI ČOVJEK, ENCANTO – MAGIČNI9 SVIJET, GUČIJEVI)

Gradska biblioteka i čitaonica priprema izložbu pod nazivom UTISNUTO PAMĆENJE – TRAGOM ĆIRILIČNE KNJIGE (iz riznice Srpske pravoslavne crkve) i kreativnu radionicu U SJENCI STARE TOPOLE.

U Gradskoj galeriji u toku je izložba akademskog slikara Branka Mrdaka, dok je tradicionlna izložba KOTORSKI LIKOVNI UMJETNICI zakazana za 19.novembar 2021.

Na velikoj sceni gostovaće četiri predstave: APLIKACIJA VOLAND (15.11.2021.g. – Koprodukcija Centar za kulturu Tivat i Pozorište Šabac, režija Kokan Mladenović), IDEALNA POLOVINA (Produkcija Akademija 28, režija Nikola Zavišić) i ANTIGONA (koprodukcija Narodno pozorište Priština i Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“, režija Nenad Todorović).

Gudački orkestar CAMERATA iz Novog Sada održaće koncert u Crkvi Svetog Duha, dok će u istoj sali biti i koncert Gradskog hora Kulturnog centra, a u okviru obilježavanja Dana opštine Kotor. Detaljnije informacije o programima JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor mogu se naći na sajtu www.kckotor.me kao i na društvenim mrežama – FB i INSTAGRAM.

Message
x