Sjutra onlajn debata “Pozorište i njegova kritika – susret izvan hijerarhija?”

Sjutra onlajn debata “Pozorište i njegova kritika – susret izvan hijerarhija?”

Nataša Nelević

Redakcija elektronskog časopisa za pozorištu kritiku peripetija.me i Dramski studio “Prazan prostor” organizovaće 4. novembra, od 18 do 20 časova, onlajn debatu “Pozorište i njegova kritika – susret izvan hijerarhija?”.

Tenedencija koju primjećujemo u pozorišnim praksama posljednjih godina tiče se sve vidljivijeg insistiranja na samim pozorišnim procesima u smislu njihove de-hijerarhizacije i kolektivizacije, političke emancipacije pozorišnih zajednica i potenciranja pitanja ekonomskih i političkih uslovnosti pozorišne produkcije. Sve su to nove teatrološke kategorije i prakse koje traže novo mišljenje o pozorištu, uključujući i mišljenje o potrebi i opravdanosti novih kritičarskih pristupa koji bi podržali te procese i možda sami prošli kroz neku vrstu de-hijerarhizacije. Da li je to moguće i kako bi izgledao susret pozorišta i njegove kritike izvan starih pozorišnih i estetičkih hijerarhija?  

O ovim pritanjima razgovaraće učesnici onlajn debate: pozorišni kritičari/ke Nataša Govedić, Ivan Medenica i Igor Tretinjak, kao i pozoršni reditelji Mirko Radonjić i Oliver Frljić.

Onlajn diskusiju će moderirati članice redakcije peripetija.me pozorišne kritičarke Nataša Nelević, i Iva Čukić Šoškić.

Diskusiju je moguće pratiti putem FB stranica Dramski studio Prazan prostor i Peripetija.me, svi zainteresovani će moći tokom diskusije da postavljaju pitanja u komentarima, a snimak debate je moguće naknadno pogledati na YT kanalu Praznog prostora.

Message
x