Predstava „Gorski vijenac: Magnovenije osjećanja“ sjutra u Danilovgradu

Predstava „Gorski vijenac: Magnovenije osjećanja“ sjutra u Danilovgradu

Foto: Ljubica Kovačević

Predstava “Gorski Vijenac Magnovenije osjećanja” u izvođenju aktivista Omladinskog servisa Danilovgrad i FA “Oro” iz Danilovgrada biće izvedena sjutra u Centru za kulturu Danilovgrad s početkom u 20 sati.

Djelovi „Gorskog vijenca“ su temelj za prikaz različitih osjećanja koja su se izrazila kroz folklornu igru i glumu. Širok spektar osjećanja smještenih u nekom prošlom vremenu oživjeli su :Jovan Popović, Filip Ćuković, Lazar Marunović, Vasilije Marunović, Darko Šćepanović, Nevena Pavićević, Jana Miletić, Nikolina Milić, uz pomoć F.A. „Oro“ na čelu sa koreografom Markom Savićevićem. Marija Popović kao predstavnica mladih je inicirala rad na projektu. Prof. Nada Bajović i Zorana Latković su dale podršku i smjernice za realizaciju djela.

Predstavu su realizovali članovi Omladinskog servisa Danilovgrad u saradnji sa F.A. „Oro“. Pojekat je podržan od strane opštine Danilovgrad i Centra za kulturu Danilovgrad. Mladi ljudi su tromjesečnim radom oživjeli centar za kulturu i poslije dužeg vremena u njegovim prostorijama je nastala predstava. Ovo predstavlja ogroman značaj za razvoj kulturnog života grada.

Broj mjesta je ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19. a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama je obavezno.

Message
x