Nove pozorišne predstave za djecu Ne pričaj mi bajke

Nove pozorišne predstave za djecu Ne pričaj mi bajke

Dizajn: Danka Dačević

Dramski studio Prazan prostor najavljuje produkciju predstave za djecu (Ne) pričaj mi bajke koja nastaje u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskim festivalom pozorišta za djecu. Posebno ističemo da primjerom saradnje obrazovne institucije, festival i nezavisne umjetničke organizacije ukazujemo na jedan značajan produkcioni model koji strateški dovodi do jačanja pozorišne scene za djecu i mlade u Crnoj Gori.

Predstava je kolažne forme sa elementima storytelling tehnike, lutkarstva, teatra sijenki i video formata. Četvoro studenata master programa glume na FDU Cetinje autorke/i su cjelokupnog projekta. Nakon začetka radnog procesa kao ispitnog zadatka na predmetu Pozorišna režija uz mentorstvo profesora Petra Pejakovića, Jelena Laban, Jelena Šestović, Pavle Prelević i Stevan Vuković, nastavili su kreativni stvaralački proces u DS Prazan prostor, a zvanična premijera predstave planirana je na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu.     

Ostatak ekipe čine:
Saradnik na dramaturgiji: Ilija Gajević
Saradnik na video materijalu: Andrija Rašović
Saradnica na umjetničkom konceptu: Milana Matejić
Dizajnerka: Danka Dačević
Video: Pavle Simonović
Fotografija: Krsto Vulović
Producentkinja: Marija Backović

Teksualni predložak su tri bajke H.K. Andersena i jedna narodna bajka: Djevojčica sa šibicama, Kako je vjetar promijenio nazive firmi na radnjama, Postojani olovni vojnik i U cara Trojana kozije uši.

DS Prazan prostor ovim projektom nastavlja da utiče na kvalitet i kvantitet pozorišne ponude za djecu i mlade, jača nezavisnu pozorišnu scenu i otvara proctor mladim umjetnicama i umjetnicima da istražuju nove forme.

Message
x