Predstava “Bog masakra” u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”

Predstava “Bog masakra” u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”

Foto: Duško Miljanić

Predstava “Bog masakra”, prema tekstu Jasmine Reze, makedonskog reditelja Siniše Evtimova, biće izvedena u petak, 23. i u četvrtak, 29. aprila 2021. godine u 20h u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”.

Ovaj pozorišni komad, po tekstu Jasmine Reze, režira makedonski reditelj Siniša Evtimov, a glumački ansambl čine: Marija Labudović, Jelena Đukić, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Scenografiju i izbor muzike potpisuje Siniša Evtimov, konsultant i lektor je Dubravka Drakić, dok je izbor kostima uradila Marija Vujović.

U tekstu Jasmine Reze dva bračna para pokušavaju da riješe sukob njihovih sinova, otpočevši susret u upadljivo tolerantnom i civilizovanom tonu. Drama sa elementima satire pokazuje da zapadno društvo, koje osuđuje svaki oblik fizičkog i verbalnog nasilja, insistirajući na osmijehu, političkoj korektnosti, pacifizmu i svemu demokratskom, kada se razgovor razbukti, svodi ove vrijednosti samo na praznu formu, pokazujući dvoličnost, odsustvo ljudskosti i u teoriji, toliko omraženu agresiju.

Ulaznice po cijeni od 3,00€ mogu se kupiti radnim danima od 10-13h i 18-20h. Broj mjesta u publici je 32. Informacije: 067/428/655

Message
x