Predstava “Luckasti klovnovi” i koncert muzičkog kolektiva Kino kultura za vikend u Njegoševom parku

Predstava “Luckasti klovnovi” i koncert muzičkog kolektiva Kino kultura za vikend u Njegoševom parku

U subotu, 8. aprila, u 12 časova, u Novom paviljonu u Njegoševom parku, podgorički mališani biće u prilici da uživaju u predstavi “Luckasti klovnovi“, u produkciji Korifej festa.

Magistrica glume i asistentica na FDU na Cetinju, Anđelija Rondović s koleginicom Sanjom Vujisić potpisuje režiju, a istovremeno su preuzele i glumačku izvedbu. Tekst je napisao Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih srpskih pisaca za djecu, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

“Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašava nadjačavanja; kroz spletke i smicalice. Sukob, u kome se djeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca, a da je za dobru zabavu potrebno ne jedan, ne dva, nego 1000 klovnova. Predstavom se ujedno šalje poruka da je prijateljstvo snažnije od takmičenja. Predstava je namijenjena đeci iznad tri godine”, navodi se u saopštenju.

U neđelju, 9. aprila u 19 časova, biće upriličen koncert muzičkog kolektiva Kino kultura.

“Oživljava sjećanja na prošla vremena, a svojom muzikom krasi današnjicu. Dvije akustične gitare i dva ženska vokala ovog kvarteta postali su sinonim za dobru atmosferu izborom pjesama koje interpretiraju. Muzički kolektiv nastao je 2015. kao trio, a od 2020. je četverac – bend čine vokali Jovana Živković i Eva Papović, Marko Terzić – gitara i Aleksandar Šalgo – bas gitara”, poruka je organizatora.

Message
x