Predstava “Bez portfelja” sjutra u Zetskom domu

Predstava “Bez portfelja” sjutra u Zetskom domu

Foto: Barski ljetopis

Predstava „Bez portfelja“, prema tekstu Stevana Koprivice, te idejnom konceptu i u režiji Branislava Mićunovića, biće izvedena sjutra u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ u 20 sati.

U predstavi koja je nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta Podgorica i Festivala Barski ljetopis uloge tumače: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević, Jelena Nenezić-Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović-Jaćimović i Vahidin Prelić.

Prema riječima Stevana Koprivice, direktora Gradskog pozorišta Podgorica, primarna namjera je bila da se kroz formu naizgled ležernijeg žanra napravi jedna vivisekciju društva u kojoj nije targetiran određeni politički problem, nego jedno stanje društvene svijesti, i da po onom Kunderinom receptu ,,mali čovjek spram velikog problema” proiziđu sva ova krajnja gubitništva koja svi junaci u komadu, ma kakvi bili, dožive.

“Neka idejna ambicija reditelja Mićunovića, mene i cijele ekipe je bila da kroz jednu katarzičnu predstavu ukažemo ljudima da su sami kovači svoje sreće i da sami odlučuju o svojoj sudbini, a da je najgore ćutati pognute glave”, rekao je Koprivica.

Dramaturgiju potpisuje Dragana Tripković, scenografiju Marko Petrović Njegoš, kostimografiju Lina Leković, dok je asistentkinja režije bila Branka Knežević.

Ulaznice za predstavu koja traje 70 minuta i dalje su u prodaji na biletarnici Kraljevskog pozororišta “Zetski dom” u periodu 10-13h i 18-20 sati. Telefon za informacije: 067428655.

Message
x