Koncert “Veče madoline” sjutra u Kamernoj sali Muzičkog centra

Koncert “Veče madoline” sjutra u Kamernoj sali Muzičkog centra

MCCG

Edukativni program, predavanje i koncert “𝐕𝐞č𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐝𝐨𝐥𝐢𝐧𝐞” na kome će nastupiti umjetnici Dea Škorić na mandolini i pijanista Đakomo Ferari biće priređen u četvrtak 24. novembra.

Predavanje o mandolini i instrumentima iz porodice mandoline (mandola i mandonočelo) kao i tradicionalnom grčkom instrumentu buzuki, biće upriličeno u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore sa početkom u 17 sati, dok će na koncertu planiranom za 19 sati biti izvedene kompozicije autora L. v Betovena Adagio ma non troppo, R. Kalasa Poloneza op. 36, E. Morikonea Bilo jednom, K. Mandonika Omaž Ninu Roti.

Dea Škorić diplomirala je i magistrirala na Sveučilištu u Splitu, dok je studije mandoline završila na Konzervatorijumu Đuzepe Verdi u Milanu.

Redovno sarađuje i nastupa sa italijanskim pijanistom (rođenim u Milanu) Đakomom Ferarijem dirigentom mandolinskog orkestra “Mandolinisti Bustesi”.

Karte po cijeni od pet eura se mogu kupiti na biletarnici #MCCG radnim danima od 9 do 15 sati, dva sata prije početka događaja, kao i rezervisati na broj telefona +𝟑𝟖𝟐 𝟔𝟖 𝟎𝟎𝟒 𝟗𝟎𝟎.

Message
x