Muzički centar Crne Gore: Veče melodrame 26. oktobra u Kamernoj sali

Muzički centar Crne Gore: Veče melodrame 26. oktobra u Kamernoj sali

MCCG

Program Edukativnog sektora Muzičkog centra Crne Gore (MCCG) “Veče melodrame” biće priređen u srijedu – 26. oktobra sa početkom u 20 časova, u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore.

Kroz autorski projekat glumice Anđelije Rondović (narator) i pijanistkinje Tamare Jašović (klavir) publika će imati priliku da se upozna sa melodramama: “Tužni monah” – čuvenog mađarskog kompozitora Franca Lista, “Gavran”- njemačkog kompozitora Maksa Hajnriha i djelima čeških kompozitora Jana Dušeka “Umirem od ljubavi” i “Vodeni čovjek” (“Vodnik”) Zdeneka Fibiha, saopšteno je iz MCCG.

Karte su u prodaji po cijeni od pet eura.

Anđelija Rondović, magistar glume i predavač na FDU Cetinje, učestvovala je u projektima Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, podgoričkog Gradskog pozorišta, Crnogorskog narodnog pozorišta, Nikšićkog pozorišta, ali i nezavisne scene.

“Za glumačka ostvarenja nagrađivana je više puta, a izdvaja se: zlatna maska za najbolju žensku ulogu u predstavi ‘Ljubaf’ na festivalu Trema u Rumi, nagradu za scenski pokret na festivalu ‘Beskraj u 10 kvadrata’ u Prokuplju, kao i nagradu za interpretaciju melodrama na međunarodnom takmičenju ‘Zdeněk Fibich’ u Pragu 2018. godine”, saopšteno je iz MCCG.

Tamara Jašović je diplomirani pijanista i magistar korepeticije.

“Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u disciplinama klavir, kamerna muzika i korepeticija, a brojna priznanja su pristizala i za izuzetan akademski uspjeh, koji je na kraju studija nagrađen Plaketom Univerziteta Crne Gore, najvišim priznanjem za oblast umjetnosti. Pored koncerata u Crnoj Gori, nastupala je i u Austriji, Mađarskoj, Italiji i Češkoj”, napominju iz MCCG.

Message
x