Program “Kultura u kvartu” u parku na Zlatici

Program “Kultura u kvartu” u parku na Zlatici

Program Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica “Kultura u kvartu” biće, kako je predviđeno, nastavljen predstojećeg vikenda u parku na Zlatici (pored balon sale).

U subotu 7. maja će, naime, u 18 časova, biti izvedena predstava za djecu “Luckasti klovnovi“, u produkciji “Korifej” festa. Magistrica glume i asistentica na FDU na Cetinju Anđelija Rondović s koleginicom Sanjom Vujisić potpisuje režiju, a istovremeno su preuzele i glumačku izvedbu. Tekst je napisao Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih srpskih pisaca za djecu.

Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašava nadjačavanja; kroz spletke i smicalice. Sukob, u kome se djeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca, a da je za dobru zabavu potrebno ne jedan, ne dva, nego 1000 klovnova. Predstavom se ujedno šalje poruka da je prijateljstvo snažnije od takmičenja.
Predstava “Luckasti klovnovi” namijenjena je djeci iznad tri godine.

U nedjelju 8. maja, u 12 časova, u Ljetnjikovcu u Njegoševom parku biće priređen koncert “Neđeljom u podne”, na kome će nastupiti džez duo Enes Tahirović i Stefan Pavićević. Koncert se realizuje u saradnji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorica.

U slučaju vremenskih neprilika, o novom terminu programa javnost će biti blagovremeno informisana.

Message
x