“Crvenkapa i vuk u zemlji čuda” sjutra u Siti kvartu

“Crvenkapa i vuk u zemlji čuda” sjutra u Siti kvartu

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, sjutra u 18 časova, u Siti kvartu (Plato između Studentske ulice, Ulice Pera Šoća i Cetinjskog puta), biće izveden interaktivni zabavno-edukativni program za djecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”.

Program čine igre bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi, odnosno Crvenkapa i Vuk.

“Crvenkapi i Vuku dosadilo je da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali udruženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i dobiju šansu da budu dio nove bajke”, ističu organizatori.

Igre bez granica u kojima učestvuju, podrazumijevaju muzičke, plesne i pjevačke zadatke; kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara potrebna im je pomoć djece (publike), tako da će djeca koja budu prisustvovala programu istovremeno biti i učesnici.

“Cilj je da se djeca edukuju, zabave, ali i ohrabre na putu da slobodno istražuju i otkrivaju svoje mogućnosti. Takođe, cilj je i da se roditeljima sugerišu modeli igara za kreativno vrijeme s djecom, a posebno da se ohrabre da kao odrasli izbjegavaju rutine, ograničenja, predrasude, te da se ponovo zaigraju i osjete kao djeca”, navodi se u saopštenju.

Autori i učesnici interaktivnog zabavno-edukativnog programa “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda” su Branka Femić Šćekić, Marija Đurić, Pavle Bogojević.

Message
x