Predstava “Sobe” na programu u petak i subotu

Predstava “Sobe” na programu u petak i subotu

Foto: DS Prazan prostor

Pozorišna predstava “Sobe” biće izvedena u Dramskom studiju Prazan prostor u petak i subotu. Autorski tim čine reditelj Mirko Radonjić, pisac Ilija Đurović i producentkinja Marija Backović, dok su u glumačkoj postavi Aleksandar Gavranić, Slaviša Grubiša, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

“Sobe su rijedak pozitivan primjer nezavisne pozorišne produkcije u Crnoj Gori. Naime, predstava je nastala u nepozorišnim uslovima bez značajne finansijske podrške, ali se izvodi kontinuirano od 2018. godine i ima svoju publiku. Sobe su izvođene u sklopu OFF selekcije Bijenala Crnogorskog teatra, u takmičarskom programu FIAT festivala, kada su Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević ravnopravno nagrađeni za najbolju mušku ulogu, kao dio Festivala praznog prostora, a predstava je imala i ciljana igranja za LGBT zajednicu u sklopu projekta Izvan četiri zida”, podsjećaju iz Dramskog studija Prazan prostor.

Ovu predstavu od nastanka prate razne spekulacije, od toga da je skandalozna, do toga da neki klinci eksperimentišu po podgoričkim podrumima. Zanimljivo je da i pored pozitivnih kritika i mnoštva zadovoljnih gledateljki i gledalaca, još uvijek nije napustila Podgoricu, odnosno Staru Varoš, navodi se u saopštenju.

“Postavlja se pitanje – da li su sve ostale opštine u Crnoj Gori previše konzervativne ili je ova priča isuviše lokalna? Teme kojima se bavi ova predstava su naše, sveprisutne i apsolutno aktuelne. Neke replike odzvanjaju snažnije nego 2018, kada je tekst nastajao. Ekipa predstave izjavljuje da je to pozorište koje ih uzbuđuje, o kom sanjaju, kojim žele da se bave i koje rado dijele sa publikom. U 38 m2, četiri glumca, 25 osoba i isječak života ili cijeli život, nismo više ni sigurni”, zaključak je saopštenja.

“Zainteresovani da provedu kvalitetnih i uzbudljivih 120 minuta u srcu Stare Varoši mogu rezervisati karte putem Fejsbuk stranice pomenutog dramskog studija”, poručuju iz tima koji realizuje predstavu.

Message
x