Anita Popović Vučković – “Slijedi svoj put i budi dosljedan sebi”

Anita Popović Vučković – “Slijedi svoj put i budi dosljedan sebi”

Anita Popović Vučković
#Muzički april

– Piše: Valentina Ivanović –

Povodom muzičkog aprila na portalu Pozornica.me naša poznata crnogorska pjevačica Anita Popović Vučković je odgovorila na neka pitanja.

S obzirom da je april mjesec muzickih festivala, možete li mi reći šta isti za Vas predstavljaju?

– Muzicki festivali su odlična prilika da se izvođač predstavi publici i promoviše sebe i svoj rad. Žao mi je što ih nema u onoj mjeri u kojoj ih je bilo ranijih godina kod nas. Svakako tu su festivali i u regionu, što je takođe prilika da naša muzika dođe do šireg auditorijuma, što je i suština bavljenja muzikom. Godina za nama je upravo to uskratila najviše, kontakt sa publikom, samim tim i život muzici. Jer mi ne postojimo bez publike na kraju.

Anita Popović Vučković

Vaš povratak sa pjesmom “Karavan putuje”je izazvao veliko interesovanje publike, kako je proteklo snimanje spota?

– U više navrata sam govorila o ovoj pjesmi koja je već sada dobila status vanvremenske pjesme. Pored “Marije” Karavan je nesumnjivo moj najveći hit do sada. Snimanje i pjesme i spota u ovim izazovnim vremenima je proteklo i bolje nego što sam očekivala. Dobra energija je vladala sve vrijeme pa je i sam prozivod odličan. Snimanje spota u Tivtu je bilo naporno ali satisfakcija koja je trajala tokom i nakon završetka, nemjerljiva je! Zadovoljna sam kako je sve ispalo iako smo se odlučili za jednostavniju varijantu, obzirom da smo imali na umu veoma kompleksnu pricu, glumce, statiste, rekvizite, vise lokacija itd… ali to je ono što smo morali da žrtvujemo na kraju zbog postojeće epidemiološke situacije.

Jeste li imali problema sa radom s obzirom na situaciju sa pandemijom Covid-19?

– Kao sto znate, godinu dana nemamo mogućnosti da radimo, nastupamo i družimo se sa publikom. To nam svima fali i nedostaje. Ja sam se posvetila drugim aktivnostima kojima se bavim pored scene, kao i stvaranjem muzike. Inače sam na Master studijama trenutno pa mi i to dodatno ispunjava vrijeme i pažnju.

Zašto ste se odlučili baš za pop muziku?

– Moj zvuk prožima i pop i rock i dance i rnb, tako da se ne bih striktno vezala za samo jedan žanr iako se zvanično svrstavam u pop kulturu, takozvani mainstream. Od malena slušam samo dobru muziku, mahom inostranu pop – rock i tome sam oduvijek vjerna, bliska mi je u svakom smislu. Ne odstupam od nje ni kad su moje pjesme u pitanju. Jednostavno jedno drugo vuce. Takođe, moj otac se bavio muzikom i sluša i dan danas samo Led Zeppelin, Pink Floyd, Uriah Heep, Eagles, Queen, pa sam tako i ja od najranijeg djetinjstva slušala gotovo isključivo takvu vrstu muzike. Odrazilo se definitivno na moj ukus i moju karijeru.

Koji nastup je ostavio najveći utisak na Vas?

– Bilo ih je puno i zaista je teško izdvojiti samo jedan. Uvijek izdvajam koncerte sa velikom publikom i živim nastupom, jer sam tu svoja na svome, to je posebni univerzum! Ali ako bih bas morala da izdvojim, bio je to upravo jedan takav nastup, na jubilarnoj 45oj “Zaječarskoj gitarijadi” 2011.godine, na kojoj sam nastupala sa Dadom Topicem. To je bila posebna energija, sa posebnom publikom i dovoljno je reci sa velikanom rock muzike sa ex-Yu prostora. To je zaista bio onaj trenutak gdje sam bila u potpunosti u svom svijetu, i zbog žanra muzike koji preovladava na tom događaju i zbog momenta velike publike koja iskreno uživa u dobrim nastupima velikih imena koje ta organizacija iz godine u godinu ugosti. Ja sam se kao mlada muzičarka našla među gigantima što je poseban osjećaj i velika čast! Nikada neću zaboraviti tu energiju i emociju koju je publika slala u momentu mog i Dadovog nastupa.

Anita Popović Vučković

Kada da očekujemo novi album?

– To je posebna tema koju je nezahvalno komentarisati, posebno u ovim izazovnim vremenima. Sve zavisi od finansija koji su jedan od glavnih uslova za tako veliki poduhvat i projekat. Želja postoji od kako sam se pocčela baviti ovim poslom, a želim da mislim da sam mu možda najviše sada bliska u smislu zrelosti kao muzičarka i materijala koji imam, a koji bi se našao na tom CD-u. Imam jasnu viziju kako bi izgledao takav album, tako da iskrene želje donose iskreni rezultat u to sam ubijeđena. Svakako, ostaje bitan faktor finansija za koji se nadam da ce se moći prevazići u datom trenutku. U svakom slučaju sam i više nego spremna na taj korak i voljela bih da se ostvari.

Šta biste poručili čitaocima portala Pozornica.me?

– Ispričaj svoju pricu! Svako ima svoju, originalnu, samo njemu svojstvenu priču koju treba da iskaže. Niko drugi to i ne može, jer je to samo nas život i naše iskustvo. Ne treba gledati druge i voditi tuđi život već samo svoj! Dakle ukratko, poruka bi bila: slijedi svoj put i budi dosljedan sebi, pritom vjeruj u to što radiš i budi iskren – samo tako ćeš živjeti ispunjen život!

Message
x