Rade Rapido dva sata držao publiku na nogama, sjutra trupa iz Irana sa “Tiha kuća”

Rade Rapido dva sata držao publiku na nogama, sjutra trupa iz Irana sa “Tiha kuća”

Tenesi Vilijams, STAKLENA MENAŽERIJA, Godišnji ispit druge godine studenata glume u klasi vanr. prof. Dubravke Drakić, 06.09.2022., Foto: D.Miljanić

Studenti FDU Cetinje pokupili su sinoć ovacije publike za predstave “Prst” i “Staklena menažerija” koje su odigrali maestralno, uprkos tehničkim problemima u KIC-u “Budo Tomović”, navodi se u saopštenju festivala FIAT.

Nakon predstava studenata, Rade Rapido je nakon više od deset godina održao koncert u Podgorici, na Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku, u sklopu muzičkog pratećeg programa FIAT IDENTITET 2022.

Rade je publiku držao skoro dva sata na nogama, a prije njega nastupio je Skoveche, novo ime podgoričke rep scene, koji je publiku zagrijao da dočeka Rada Rapida, navodi se u saopštenju FIAT-a.

“Okrugli sto “Konkursi: moć ili nemoć kulturne politike?” koji je bio planiran na Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku, pomjeren je za sjutra u podne, u KIC “Budo Tomović”.

Sala Dodest sjutra (20 časova) je rezervisana za još predstava koje se igraju u sklopu STUDENTI FDU CETINJE.FIAT IDENTITET 2022 segmenta ovogodišnjeg programa.

Radi se o predstavi “JAČA” po tekstu Augusta Strindberga, koja se igra kao godišnji ispit druge godine studenata glume u klasi prof. Dubravke Drakić.

Igraju: Mina Mićović, Jovana Brnović i Milica Pejović.

Druga studentska predstava “BLISKOST” igra se u 21 čas na Velikoj sceni KIC-a.

Igraju: Anđela Marunović, Itana Dragojević, Milo Perović i Miloš Kašćelan.

U 22 časa na Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku publika će vidjeti treći i posljednji film ovogodišnjeg filmskog programa festivala – “Zlatne čaklje/Bore Lee” čiju režiju potpisuje Zoran Bojović.

Ulaz na sve programe FIAT IDENTITET 2022 je slobodan.

Message
x