Kiša prebacila predstavu “OSRAMOĆENI” unutar dvorca, sjutra veče RADE RAPIDO u Njegoševom parku

Kiša prebacila predstavu “OSRAMOĆENI” unutar dvorca, sjutra veče RADE RAPIDO u Njegoševom parku

BOSNA I HERCEGOVINA, UDRUŽENJE KONTAKT, OSRAMOĆENI, režija.Dino Mustafić, Foto: D.Miljanić

Ambijent parka kod Dvorca Petrovića, koji je bio kao izmišljen za izvođenje predstave “Osramoćeni” u sklopu teatarske selekcije FIAT IDENTITET 2022, pokvarila je sinoć na trenutak jaka kiša i nestanak struje.

“Kako je FIAT alternativa, tako je predstava nastavljena nakon što su se rekviziti, glumci i publika preselili unutar dvorca. Glumci i publika su intimnoj atmosferi osjetili fatalizam identiteta: vjerskog, nacionalnog, rasnog”, navode organizatori festivala.

Okrugli sto “Konkursi: moć ili nemoć kulturne politike?” koji je bio planiran na Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku, odložen je za drugi termin, koji će biti naknadno javljen, objavili su organizatori.

Sjutra u 20 časova, u sali DODEST KIC-a “Budo Tomović”, igra se studentska predstava “PRST” po tekstu Doruntine Bashe, diplomski ispit studenata glume sa FDU Cetinje u klasi profesora Branimira Popovića.

“Prst” je priča o dvije žene balkanskog društva koje nastavljaju da žive u prošlosti zarobljene u 10. jun, dan koji im odnosi smisao postojanja, motivaciju za budućnost, koji tjera na prepuštanje običajima i mukotrpnu rutinu.

Igraju: Maša Božović i Milica Kekić, dodaju organizatori.

Nakon toga, u 21 čas na Velikoj sceni KIC-a, igra se “Staklena menažerija”, po tekstu Tenesi Vilijams, a u pitanju je godišnji ispit druge godine studenata glume u klasi Dubravke Drakić.

Glumci: Milica Pejović, Jovana Brnović, Miloš Kašćelan i Matija Memedović.

U segmentu STUDENTI FDU CETINJE.FIAT IDENTITET 2022 KIC “Budo Tomović” pruža kao i uvijek ruku partnerstva i tehničku podršku, podsjećaju organizatori.

Sjutra veče, u sklopu muzičkog programa FIAT-a, u 22.30 časova na Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku na programu je koncert RADE RAPIDO&SKOVECHE.

“Dobro poznato ime – Rade Rapido, nakon godina pauze izlazi pred podgoričku publiku. Za vrijeme ovogodišnjeg FIAT-a, prezentovaće novi album ‘Glasovi dolaze’. Skoveche je novo ime podgoričke rep scene. Nakon dva singla ‘Hit sezone’ i ‘Oćemo li repovat/stres rep’, najavio je svoj prvi studijski album, koji bi trebalo da izađe početkom 2023. godine”, navode organizatori.

Ulaz na sve programe FIAT IDENTITET 2022 je slobodan.

Message
x